web stats analyzer

tisdag 30 december 2008

Potatiskaka

Skriv ut receptet


Det här är ett alldeles utmärkt tillbehör till lammfilén eller oxfilén på nyårsafton. Potatiskakan går bra att förbereda dagen innan.

Gör så här:

Stek utan att det tar färg och lägg därefter åt sidan.
2 msk olja
100 g finhackad gul lök
1 tunnt skivad vitlöksklyfta
Stek 1 kg skivad potatis på hög värme i två omgångar så att det tar
lite färg, cirka 2 minuter per omgång. Tillsätt 0,5 tsk salt till
varje stekning.
Blanda lök och potatis i stekpannan.
Blanda
130 g finriven parmesanost/västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
Bland alla ingredienser och lägg därefter upp i en rektangulär brödform. Pressa samman hårt (använd en likadan brödform och tryck vad du förmår).
Baka i ugnen i 200 grader i ca 40-45 minuter.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept