web stats analyzer

onsdag 26 augusti 2009

Äppelkräm på Transparent Blanche

Skriv ut receptet

äppelkräm

Så här mitt i början på äppelsäsongen så gäller det att hitta bra recept på äpplen. Varje dag faller det 20-30 äpplen som är precis lagom mogna. Att koka äppelkräm är ett sätt att ta till vara kantstötta men i övrigt fina frukter.

Jag använder muscovadosocker för att få en lite roligare smaksättning på krämen. Sockret smakar lite lakrits och det ger en god smak på krämen. Färgen blir lite brunaktig, men smaken kompenserar utseendet.

Det här behöver du:

450 g hackade och skalade äpplen, gärna Transparent Blanch
3,5 dl vatten
5 msk råsocker, mörkt muscovado
1 msk potatismjöl
2 msk vatten
1 tsk socker

Gör så här:

Skala och hacka äpplet i bitar stora som sockerbitar. Lägg bitarna i vatten så att de inte blir allt för bruna.

Häll vatten och äpplen i en kastrull och tillsätt sockret. Låt allt koka upp och koka därefter i sex minuter.

Blanda potatismjölet med vatten och häll i redningen under omrörning. Låt därefter krämen koka upp innan du drar den av spisen.

Genom att sockra försiktigt på ytan så undviker du att det blir skinn på krämen.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Åh så gott!

Anonym sa...

Helt underbar kräm! Men jag hade ingen kardemumma hemma så jag tog pepparkakskrydda i stället, knappt en halv tesked. Det var sååå gott!

Säsongens recept