web stats analyzer

måndag 3 augusti 2009

Spenatsoppa

Skriv ut receptet

spenatsoppa
Det här är en enkel och mycket god spenatsoppa. Den är lätt att laga och gillas av barnen. Servera gärna med ett gott bröd.

Det här behöver du:

1 paket (à 450 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk maizena
10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 krm peppar
4 ägg

Gör så här:

Smält smöret och stek löken utan att den tar färg.

Tillsätt maizena och rör om. Tillsätt vatten, buljongtärning, den mer eller mindre frysta spenaten. Om du vill kan du ta en paus här och låta soppan vänta på att det är dags för middag. Spenat ska inte koka för länge eftersom den blir lite onyttig då, därför är det bättre att avvakta om du inte ska servera soppan direkt.

Koka upp och låt soppan koka i 10 minuter. Koka samtidigt äggen (6 minuter från att vattnet kokat upp är ganska lagom).

Tillsätt grädde och peppar och koka ytterligare 2 minuter.

Servera med nybakat surdegsbröd.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

3 trevliga kommentarer:

Sublim design och Blossom kitchen sa...

Kikar in hos er, soppan blev jag riktigt sugen på att prova:)
Har faktiskt inte något bra recept på spenatsoppa.
/S

tina sa...

Vilken fin matblogg ni har, hit kommer jag tillbaka helt klart! :-)

Helena Ljunggren sa...

Vilken fin blogg du har! Kommer gärna tillbaka!

Spenat äts, i vår familj, alldeles för sällan. Det är riktigt gott!


www.HelenaLjunggren.com

Säsongens recept