Det här behöver du för fyra portioner lax sous vide:
4 vakuumförpackade frysta laxfiléer
800 g Amadine-potatis
Olivolja
Havssalt
Peppar
Så här gör du lax sous vide:
Lägg in de vakuumförpackade laxfiléerna i ugnen. Sätt på sous vide-läge på 54 grader. Sätt en timer på en timme.
Sätt den andra ugnen på 225 grader varmluft.
Med trettio minuter kvar på laxen sköljer du av potatisen och delar av dem på mitten. Lägg på en plåt med skurna sidan uppåt och häll över lite olivolja och havssalt. Sätt in i varmluftsugnen i 25 minuter.
När laxen är klar, klipp upp förpackningen och låt rinna av. Salta och peppra.
Lägg upp tillsammans med den färdiga potatisen. Om du vill förhöja laxen kan du alltid toppa med en klick pesto eller aioli.
1 trevlig kommentar:
Testade med 48 grader i 33 minuter... Resultatet blev helt OK men lite fastare hade inte skadat.. den var lite åt det mosiga hållet nu... helt OK smak dock med lite peppar och salt och citron....
potatisen blev superbt tillbehör!!
Love Ramon
Skicka en kommentar